Ontvlam je Innerlijk Vuur
Truffel Ceremonie | Doorbraak Traject | Microdose Challenge | Community | Breathwork 

BLOGS


Bijna wekelijks worden hier de nieuwste blogs geplaatst. Alles wat ons bezighoudt wordt gedeeld. 



Categorieën

03/29/2023

Truffels zijn toch drugs?

IMG_20230523_104015_758.jpg
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar truffelceremonies, maar durf je het nog niet aan? Snap ik hoor. Het is ook niet niks. En de meest gehoorde uitspraak is misschien wel: Maar truffels zijn toch drugs? En op drugs zit nogal een lading. Laten we daarom eens verder in dit onderwerp duiken. 

Maar truffels zíjn toch gewoon drugs?
Nee. Laten we deze discussie voor eens en voor altijd beslechten; truffels zijn geen drugs zoals XTC of cocaïne. We hebben het hier over psychedelische truffels – ook wel magische truffels - die in de juiste set en setting gebruikt worden voor persoonlijke ontwikkeling en innerlijke reizen. En paddo’s dan? Want die zijn toch verboden door de Opiumwet? Klopt. Dat is dus ook niet wat we gebruiken bij InnerCave.

De eerste keer een truffel ceremonie
Het kan best spannend zijn, een truffel ceremonie. Vooral als je het voor de eerste keer doet. Inmiddels durf ik mezelf een ervaren ‘truffelaar’ te noemen, maar ook ik voel die kriebel van opwinding als ik me klaarmaak voor een innerlijke reis. Dat is gelijk ook het mooie wat de truffel je leert. Het gaat over controle loslaten, overgave en veiligheid. Dus waarom zou je jezelf niet de kans geven om die teugels eens te laten vieren en te genieten van de ervaring? Ook al poep je bijna in je broek van angst… Zoals ik eens hoorde van mijn coach; luier aan en gaan!

Plantmedicijnen
Truffels zijn natuurlijk geproduceerde plantmedicijnen die ons systeem helpt om uit ons hoofd te komen en meer in ons lijf te voelen. Stel je eens even voor hoe lekker dat zou zijn? Dat je tijdelijk even je drukke (overprikkelde) hoofd uitschakelt? Daarbij geeft de magische truffel je inzichten en maakt je bewuster, meer verbonden en liefdevoller.

Verschil drugs en plantmedicijnen
Het grote verschil tussen synthetische middelen – drugs – en plantmedicijnen, is dat je lichaam er juist blij van wordt. Je voelt niet die kater de volgende dag zoals bij alcohol. Of niet de bekende dinsdagdip zoals bij XTC. Truffels helpen je op alle lagen van je systeem te helen en nieuwe hersenverbindingen te maken. Universiteiten publiceren steeds meer onderzoeken over de positieve effecten van plantmedicijnen, zoals het afnemen van angst en depressie. Onderzoeken naar de positieve effecten van drugs? Ik ken ze niet…

Reputatie
Psychedelica, zoals truffels ook wel genoemd worden, hebben niet altijd de beste reputatie. De media doet zijn uiterste best het in een kwaad daglicht te stellen. Maar goed, daarom ben ik ook grotendeels gestopt met het lezen van media. Het is altijd een eenzijdige weergave van de werkelijkheid. (En wat is DE werkelijkheid anyway?) Laten we dan ook gelijk stoppen met autorijden. Of bungeejumpen. Dat is ook hartstikke gevaarlijk.

Het is mijn ervaring – en van vele medereizigers – dat je met de juiste voorbereidingen, voorzorgsmaatregelen en kennis een truffelceremonie veilig kunt beleven. Bijvoorbeeld met een intakegesprek, een vragenlijst, een speciaal dieet, de juiste set en setting. En misschien nog wel de belangrijkste factor? De juiste begeleiding. Ga dus ook niet alleen thuis aan de truffels. Het is niet voor niks een plantmedicijn. Plantmedicijnen zijn heilig en zo moet je er ook mee omgaan. Vandaar ook dat het een truffelceremonie heet.

Waarom?
Stel jezelf eens de vraag: waarom durf je het gebruik van plantmedicijnen en specifieker truffels (nog) niet aan? Is het de angst wat je tegen gaat komen tijdens je reis? De onbekendheid? Of ben je bang wat je omgeving ervan vindt (en nee, je gaat dus geen drugs gebruiken, maar een plantmedicijn )

Op mijn website neem ik je mee in het beantwoorden van vele vragen die deelnemers hebben. Heb jij een andere vraag? Of wil je ergens meer van weten? Wees niet bang om je vragen te stellen en je te laten informeren. Domme vragen bestaan niet. Alleen de vraag niet stellen, is dom.

Hopelijk heb ik je met deze blog geholpen om de vraag te beantwoorden: zijn truffels drugs?

Meer weten of een intakegesprek boeken?
info@innercave.nl

Admin - 07:12:08 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.



 

 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn