Ontvlam je Innerlijk Vuur
Truffel Ceremonie | Doorbraak Traject | Microdose Challenge | Community | Breathwork 

BLOGS


Bijna wekelijks worden hier de nieuwste blogs geplaatst. Alles wat ons bezighoudt wordt gedeeld. 



Categorieën

07/04/2023

Niemand kan jou kwetsen

IMG_20230523_104015_758.jpgNiemand kan jou kwetsen, het zijn jouw eigen gedachten over wat diegene tegen je zegt.” Deze wijze woorden van Marcus Aurelius (heerser Romeinse rijk 161-180) gelden vandaag de dag nog steeds met diepe waarheid.

Sterker nog. Nu zeker in deze tijd waarin zoveel mensen in de vechthouding staan met de gedachten:

“wie maakt mij wat, wie kwetst mij”

Laten we stilstaan bij de betekenis ervan en de kracht die in ons allen schuilt om onszelf te bevrijden van de macht van woorden.

Stel je voor dat iemand tegen je zegt: “Ik vind jou vreselijk.” Onmiddellijk dringen die woorden je bewustzijn binnen. Maar laten we een stap terugnemen en de ware aard van deze woorden onderzoeken. Zijn ze werkelijk de oorzaak van jouw pijn?

Marcus Aurelius moedigt ons aan om te erkennen dat de impact van woorden niet ligt in de woorden zelf, maar in de manier waarop we ervoor kiezen ze te interpreteren en te internaliseren. Het is onze eigen perceptie, ons eigen verhaal en onze gedachten over die woorden die ons pijn doen.

In die cruciale ruimte tussen de woorden en onze reactie ligt een keuze verscholen. Het is de keuze om bewust te zijn van onze gedachten en te bepalen hoe we deze woorden binnenlaten. Hier ligt de sleutel tot bevrijding.

We hebben allemaal verschillende delen in onszelf. Het innerlijke kind kan zich afgewezen voelen en boos reageren, terwijl de volwassen geest standvastig en zelfverzekerd kan blijven. Het is aan ons om te beslissen welk deel we laten spreken.

De woorden van anderen zijn slechts reflecties van de eigen gedachten en innerlijke wereld. Het is niet onze verantwoordelijkheid om hun oordeel over te nemen. In plaats daarvan moeten we onze aandacht richten op onszelf, op onze eigen waarden en innerlijke kracht.

Laten we niet in de val trappen om de macht over ons eigen gevoel aan anderen te geven. Want hier ligt de waarheid: niemand heeft de macht om jouw gevoel te veranderen, behalve jijzelf.

Dus laten we de bevrijding omarmen die komt met het besef dat we de controle hebben over onze eigen gedachten en reacties. Laten we vastberaden zijn in het bewandelen van de weg van zelfliefde, vertrouwen en innerlijke kracht.

Marcus Aurelius herinnert ons eraan dat we de meester zijn van ons eigen lot, dat we in staat zijn om onszelf te beschermen tegen de giftige pijlen van woorden.

Laten we bij onszelf blijven, in harmonie met onze volwassen geest.
Bevrijd jezelf vandaag nog van de macht van woorden en omarm de vrijheid die voortkomt uit de wetenschap dat jouw innerlijke wereld jouw ware kracht is.

Niemand heeft de macht om jouw eigen gevoel te veranderen

Jeff

Admin - 15:07:19 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.



 

 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn